MERSİN / ERDEMLİ - Türbe Ortaokulu

ÇANAKKALE ZAFERİNİ COŞKUYLA KUTLADIK

Mrt

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerimizle lise tercih sürecinde tercih edecekleri okullar hakkında bilgi edinmeleri amacıyla Yahya Akel Fen Lisesi, Eyüp Aygar Fen Lisesi, Erdemli Borsa Fen Lisesi ve Prof. Dr. Nebi BOZKURT Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ettik. Öğrencilerimiz okullar hakkında bilgi aldı ve okulları incelediler. Ziyaret ettiğimiz okulların idareci ve öğretmenlerine yardımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında öğrenci velilerine yönelik yapılan kılık kıyafet anketi neticesinde 2024-2025 Eğitim Öğretim yılından itibaren okul kıyafeti uygulamasına geçilmesi, velilerimizin % 58.4 'ünün olumlu görüşü ile ortaya çıkmıştır.

Buna göre 2024-2025 Eğitim Öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere Türbe İlkokulu/Ortaokulu'nun tüm sınıflarında (1.sınıftan 8. sınıfa kadar, 8. sınıflar da dahil) okul kıyafeti kullanılması, okul kıyafet komisyonumuz tarafindan uygun görülmüştür. Okul aile Birliği Yönetim Kurulu, okul kıyafet komisyonunun aldığı kararı uygun bulmuş ve uygulanmasına dair karar almıştır. Yeni okul kıyafetlerimiz resimlerdeki gibi olacaktır.

Mrt

Türbe İlkokulu/Ortaokulu olarak öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak adına 6 Mart Çarşamba günü saat 11:00'da deprem tatbikatı yaptık.Okulumuzda sınıflarda deprem ve tahliye planı hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdik. Çalan zille beraber öğrenciler sınıflarda deprem anında yapılması gerekenleri uyguladılar. Zilin sona ermesiyle öğrenci ve öğretmenlerimiz kontrollü bir şekilde okul binasını tahliye ettiler.Tatbikatın ardından okulumuz öğrencilerince hazırlanan depreme ilgili program ile farkındalık çalışmalarımızı sürdürdük.

Şbt

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle uygulamaya konulacak olan okul kıyafeti ile ilgili veli anketi çalışması sonuçlandı.

Ara

İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü 4.ve 5.sınıf öğrencilerini atış poligonunda misafir ederek öğrencilerimize tesislerini gezdirdiler, spor branşları hakkında bilgilendirme yaptılar ve eğlenceli oyunlar oynattılar.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüz Ferhat Bey'e ve antrenörlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Erdemli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdikleri “Yörük Çocukları Ata’nın Huzurunda” projesi kapsamında öğrencilerimizle Ankara gezisine katıldık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuzda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Gününedeniyle düzenlenen program, Mustafa Kemal ATATÜRK ve bu vatan uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda etmiş tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini vurgulayan açılış konuşmasının ardından öğrencilerimiz tarafından okunan şiirler, ront ve oratoryo gösterilerinin sahnelenmesiyle sona erdi. Anma programında emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetin 100.Yılını Okulumuzda Coşku İle Kutladık.

Başta M. Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlama etkinlikleri, günün anlam ve önemini vurgulayan açılış konuşmasının ardından öğrencilerimiz tarafından okunan şiirler, ront ve oratoryo gösterilerinin sahnelenmesiyle sona erdi. Kutlama programında emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1989 yılında, “Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” olarak 13 Ekim gününü ilan etmiştir. Her yıl, bu özel günde düzenlenen faaliyetlerle Dünya genelinde, afet risklerinin tespiti ve azaltması konusunda farkındalık oluşturuluyor.

Biz de Türbe İlkokulu/Ortaokulu olarak öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak adına 13 Ekim Cuma günü deprem tatbikatı yaptık.Okulumuzda sınıflara girerek deprem,tahliye planı, siren sesleri  ve diğer detay konularına yönelik bilgilendirmenin yapılmasının ardından çalan sirenlerle öğrenciler sınıflarda deprem anında yapılması gerekenleri uyguladılar. Acil durum alarmının ardından öğrenci ve öğretmenlerimiz kontrollü bir şekilde okul binasını tahliye ettiler.Tatbikatın ardından okulumuz öğrencilerince hazırlanan deprem ve diğer doğal afetlerle ilgili program ile farkındalık çalışmalarımızı sürdürdük.